Psychosomatic characteristics of patients with sideropenic syndrome - Nikolaienko-Kamyshova, Тетяна (Psychosomatic Medicine and General Practice, 2020)
В даному досліджені було описано психосоматичний стан 58 пацієнток з аномальними матковими кровотечами, наслідком яких була залізодефіцитна анемія легкого ступеню важкості. При наявності характерних скарг майже у всіх жінок встановлені ознаки депресії. Завдяки лікуванню, з поліпшенням клініко-лабораторних показників стабілізувався і психічний стан. Лікарям первинної ланки надання медичної допомоги при зверненні пацієнток фертильного віку з проявами депресії доцільно проводити скринінг на наявність дефіциту заліза.